برنامه تلویزیونی فرصت برابر
کارشناس برنامه: امیرحسین جعفرقلی
2 آذر 93
ما در جلسه گذشته گفتیم به تحلیل آزمونهای خودتان بپردازید و در تحلیل دروس عمومی جداولی را به شما معرفی کردیم و توصیه میکنم آنها را تهیه و از آنها استفاده کنید. با این کار شما قادر خواهید بود در هر درس با زیرموضوع آن، عملکرد خودتان را ارزیابی کنید.
اولین نکتهای که امروز بیان میکنم این است که تثبیت نقاط قوت شما مقدم است بر رفع مشکلاتتان.
نکته دیگر این است که دروس را می توان در سه دسته زیر طبقهبندی کرد و به طور مطلق هم نمیتوان گفت که یک درس فقط به یک طبقه اختصاص دارد. این طبقهبندی عبارت است از:
· دروس توصیفی (حفظی)
مثلا در درس ادبیات، تاریخادبیات، لغت، املا، بخشی از دینی و عربی و بخشی از زیست و شیمی و تاریخ و جغرافیا جز این دسته طبقهبندی می شوند. این دروس یا این مباحث غالبا دانشی هستند و علت و چرایی ندارند و جزء یک واقعیت هستند و باید آنها را به خاطر سپرد.
· دروس استفهامی
· دروس کاربردی تحلیلی
برای دروس یا مباحث توصیفی که باید آنها را حفظ کنید نکات زیر را برای بهخاطرسپاری بهتر توصیه میکنیم:
· تکرار
این تکرار می تواند به روش لایتنر یا بهیاد باشد. به طور مثال به روش لایتنر، وقتی شما به صورت تصاعدی 5 تکرار موفق داشته باشید، مطالب از حافظه کوتاه مدت به بلندمدت منتقل میشود.
· پرسش
نکته مهمی که در مورد پرسش متذکر میشوم این است که پرسش نیز باید در بازههای زمانی مختلف صورت بگیرد و تکرار شود.
· تداعی معانی
در این تکنیک، شما از تصویرسازی برای بهخاطرسپاری استفاده میکنید که در جلسات بعدی به آن اشاره خواهم کرد.
· رمزگذاری
در این روش که در مورد اکثر دروس امکانپذیر است اغلب دانشآموزان ابتدای حروف چند کلمه را به هم متصل میکنند و یک اسم معنیدار میسازند و با به خاطر آوردن آن اسم تمامی کلمات را به خاطر میآورند مثلا نام عناصر گروه اول جدول تناوبی را میتوان به این روش به خاطر سپرد.
· طبقهبندی
در این روش، دانشآموزان ارتباطهای معنایی و منطقی بین مطالب مطالعه شده برقرار می کنند و این روش خصوصا در زیست خیلی کمک میکند.
· تستزدن
تهیه و تنظیم
ناهید منجمی
