۱) اضطراب و نگرانی: اولین و مهمترین مسئله ای که شما در پاسخگوئی به تست ها با آن مواجه شوید، مسئله اضطراب و نگرانی است. این مسئله کم و بیش برای هر داوطلب چه در وضعیت درسی مطلوب و بالعکس ، بویژه موقعی که نتیجه آزمون مهم بوده و در سرنوشت شغلی و یا تحصیلی اثر مستقیم داشته باشد، وجود دارد. و اما آیا اضطراب می تواند در نتایج آزمون های شما مؤثر باشد یا خیر. درباره اضطراب و تأثیر آن در عملکرد های شناختی(عقلانی) فرد مطالعات بسیاری انجام گرفته است. نتایج این مطالعات نشان داده است که تأثیر اضطراب روی قوای شناختی فرد یک تأثیر غیر خطی است. یعنی اضطراب در ابتدا تا حد کمی باعث بهتر شدن عملکرد شخص می شود. ولی از حد مختصری که تجاوز کرد مانع فعالیتهای درست ذهنی می گردد.
با بررسی اصول علمی روانشناسی کاملاً مشخص گردیده است که اضطراب تأثیر منفی زیادی روی نمره آزمون هر شخص خواهد داشت. حال با توجه به این نکته شما چه باید بکنید؟ شما باید بدانید که اضطراب خاص خود شما و یا عده کمی از داوطلبین نیست هر کس حتی باهوشترین و مستعدترین داوطلبان در موفقیت امتحان بخصوص امتحانات ورودی دانشگاهها مضطرب هستند. از این رو قبول اینکه همه با این مشکل دست به گریبانند، اثر این مسئله را تا حدی در شما کاهش می دهد.
با مسئله اضطراب خود شما به بهترین نحو می توانید مقابله کنید:
اضطراب یک مسئله روانی است که شما به آن آگاهی دارید و خودتان می توانید روانشناس خود باشید. شما باید این نکته را ذهن خود داشته باشید که با تن دادن به اضطراب و اجازه بروز و ظهور دادن به آن ، استعداد ها و توانایی های خود را دربند می کشید و مانع فعالیت آنها می گردید. شما باید به این نکته توجه کنید که عدم موفقیت در امتحانات نه تنها یک امر عادی است بلکه امری کاملاً متحمل است. با قبول این واقعیت مسئله امتحانات ورودی تا حد زیادی در نظر شما ناچیز جلوه خواهد شد و می توانید با حالتی عادی، بدون سردرگمی و دستپاچگی و با تمرکز حواس به سوالات پاسخ دهید. پس اولین دستورالعمل: حذف اضطراب و دلهره قبل از شروع آزمون حتی اگر به صورت کاذب و تلقینی هم که شده باشد.
دانلود جدیدترین مطالب کنکوری